Krullen, tips & tricks

‘Colorfull Curls’

Een kapsalon gespecialiseerd in mooi gezond gekleurd haar en met een voorliefde voor alle leuke krullenkopjes onder ons.

In onze kapsalon hebben wij niet alleen oog voor het knippen en kleuren van haar, maar zijn we ons door de tijd heen steeds meer gaan verdiepen in krulhaar, wat voor jouw krullen dus bijzonder mooi kan zijn.

Wat maakt krul haar nou zo anders? En waarom gespecialiseerd in krullen?

Krullen krijgen heden ten dagen steeds meer een podium en we willen onze en vooral jullie krullen graag in een nog mooier daglicht zetten, maar.. het is soms best een klus om onze z.g.n. ‘ontplofte’ ‘krullies’ onder controle te krijgen.

Krulhaar vraagt dus om een speciale verzorging en styling routine. Wij vinden het dus belangrijk om eerst samen met jou tijdens een gesprek te ‘ontdekken’ welk type krul jij hebt en wat het nodig heeft en we vertellen je graag alle belangrijke do’s en don’ts  over jouw krullen zodat jij ook thuis met de juiste producten ( zoals o.a. een shampoo, moisturizer, curlcreme, curldefiner, serum..) jouw ‘krullies’ onder controle kunt krijgen.

Naast het adviseren van de juiste ‘krullespullen’ voor thuis, knippen wij jouw krullen in onze salon volgens een speciale krulkniptechniek waarin we de keuze bepalen of we in droog haar of nat haar gaan knippen, afhankelijk van welk krultype en haar we te maken hebben en kleuren wij jouw krullen het liefste zo mild mogelijk, oftewel ammoniavrij!

Kun je of mag je krul haar dan eigenlijk niet (meer) kleuren?

Ja wel hoor! Gelukkig wel en gelukkig hebben we de mogelijkheid in onze salon om ervoor te kiezen om zo mild mogelijk en ammonia vrij te kleuren/ontkleuren zodat de haarstructuur zo gezond mogelijk kan blijven.

En nu vraag je je misschien af het met de verzorging en styling van je krullen zit?

Het belangrijkste, oftewel de basis, die begint bij een vast verzorgingsroutine met zo zacht en puur mogelijke producten en styling producten die dan ook echt op krulhaar afgestemd zijn.

Krullen houden nl niet van agressieve stoffen zoals o.a. sulfaten, siliconen, mineralen oliën, ammonia, enz..

Welke producten gebruiken wij in onze salon?

Wij gebruiken vooral de Curls Control producten wat eigenlijk voor elke krullenbol gebruikt kan worden.

Voor de wat gevoeligere krullen die extra verzorging/repair nodig hebben, kiezen we de Leaf & Flower haircare verzorging & styling.

Vanwaar die krullenpassie?

Nou heel eerlijk..? Ik (Yvonne) was zelf zo’n iemand die altijd omkeek wanneer ik iemand zag met een prachtige krullenbol (en ja.. ik heb ook een zwak voor van nature roodharige krullies, prachtig!) en later toen ik inmiddels al kapster was, vond ik het prachtig wanneer er iemand met krullen in de kappersstoel plaats nam. Alléén het aparte was.. dat ik mijn eigen krul, wat er behoorlijk veel zijn 😉 helemaal niet wilde zien en zelfs niet eens mooi vond, want tja.. ik had (heb) nou eenmaal geen geweldige enorme bos haar wat ‘anderen’ wel ‘hebben..’ Maar na al die jaren mijn eigen krul telkens weer na het wassen structureel eruit te föhnen, stijlen of met een grove krulborstel/krultang aan de slag te zijn gegaan, want hé.. die ‘pluis’ wilde ik dus écht niet en in mijn beleving zag stijl(er) haar er zoveel mooier uit (..totdat er een regenbui komt 😉 ramp!), was ik het eigenlijk toch steeds meer beu aan het worden al dat gedoe en ben ik mij volledig gaan verdiepen in krul haar, zoals;
  • Welke krul types zijn er?
  • Wat heeft krulhaar nodig?
  • Welke producten zijn er (en dat zijn er inmiddels veel, heel veel!)
  • Welk product heeft jouw krul nodig en hoe kun je dus de goede keuze maken tussen al die producten?

Maar vóóral.. ben ik begonnen met mijn eigen krul eens te gaan leren accepteren hoe ze zijn, de ene dag ‘perfect’ gebundeld en de andere dag weer wat fijner/ kroeziger en dat het oké is!

Ben ik nu dan nooit meer onzeker over mijn eigen krul? Ben ik nu dan elke dag 100% happy met mijn krul? Nou.. eerlijk gezegd, nee hoor, ik kan er soms toch nog steeds wat onzeker over zijn, maar het is vooral het leren accepteren dat krullen nogal hun eigen leventje willen leiden en daar komt nog eens bij dat je krullen door allerlei factoren zullen blijven veranderen, zoals bijvoorbeeld;

  • Het weer
  • Medicijnen/ziekte/stress
  • Hormonen/zwangerschap/overgang
  • Voeding

Dus kortom, welke krul je ook hebt, dik haar of dun haar, welke omstandigheden er wel of niet zijn, je hoeft geen professional te zijn om jouw perfecte krul te bereiken, we helpen je heel graag!